Companii

Ce puteţi citi în noul număr al Business MAGAZIN: Cine sunt oamenii care au crezut în mica firmă românească de apartament devenită noul star al Bursei din New York

Ce puteţi citi în noul număr al Business MAGAZIN: Cine...
04.05.2021, 00:05 95

► Povestea celui mai mare star european de la bursa din New Yorl începe cu o întâlnire între Daniel Dines şi Dan Lupu. În afară de asemănarea prenumelor lor, cei doi au şi vârste apropiate, o pregătire similară şi valori comune. Chimia dintre cei doi a condus la alinierea constelaţiei de investitori care să asigure pentru UiPath o propulsie de unicorn, decacorn şi, cel mai recent, de star european la bursa din New York. Cine sunt ceilalţi oameni care au crezut de la început în mica firmă de apartament din Delea Veche a cărei poveste este acum cunoscută în toată lumea?

► Companiile s-au adaptat rapid la telemuncă, au investit în digitalizare şi, cu trecerea timpului, au văzut că sunt chiar mai eficienţi lucrând de acasă, din vârf de deal sau de pe insule exotice. Cum ar putea beneficia România de trendul nomazilor digitali?

► În timp ce preocuparea pentru look a oamenilor a scăzut în pandemie, industria serviciilor de înfrumuseţare a trecut printr-o schimbare profundă, după cum povesteşte Lucian Miess, fondatorul şi proprietarul uneia dintre cele mai mari reţele de saloane de înfrumuseţare de pe piaţa locală.

► Pe Daniel Dogaru l-a inspirat în crearea unei afaceri o reclamă văzută în Ucraina. A identificat o oportunitate şi a profitat de ea. Aşa au ajuns pe piaţă supele instant Street Soup, un brand născut şi produs în Ucraina, dar care este pe gustul românilor.

► Vă este dor de vacanţă? Kenya este încântată să primească turişti români, iar ce veţi găsi acolo este diferit de tot ce aţi fi putut vedea până atunci. Kenya este o ţară a constrastelor: a locuitorilor săraci-lipitţi, dar cu zâmbetul pe buze, a mizeriei care împânzeşte fiecare colţ de stradă, dar şi a peisajelor incredibile, a legilor extreme (cum ar fi pedeapsa cu moartea), dar şi a oamenilor prietenoşi şi primitori şi a luptei lor pentru un viitor mai bun.

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în noul număr al Business MAGAZIN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO