Companii

Ce puteţi citi în noul număr al Business Magazin: Cum se digitalizează economia IMM şi ce este workation, cel mai nou concept de muncă rezultat din pandemie

Alături de subiectele de mai sus găsiţi o selecţie de idei de afaceri, povestea unor soluţii IT ingenioase, dar şi propuneri din zona de lifestyle pentru puţinul timp liber rămas în cea mai nouă ediţie a Business Magazin.

Alături de subiectele de mai sus găsiţi o selecţie de idei de afaceri, povestea unor soluţii IT ingenioase, dar şi propuneri din zona de lifestyle pentru puţinul timp liber rămas în cea mai nouă ediţie a Business Magazin.

Autor: Roxana Petrescu

01.11.2021, 00:04 336

Nevoia de digitalizare în rândul companiilor din piaţa locală nu e o noutate, însă pe fondul actualei crize sanitare a devenit mai acută ca niciodată. Pentru a răspunde acestei carenţe, Vodafone România a implementat recent V-Hub, o platformă lansată la nivel de grup, care oferă consultanţă, informaţii şi soluţii concrete IMM-urilor aflate în impas. Cum pot beneficia companiile de sprijinul acestui instrument? Noua ediţia a Business Magazin oferă câteva răspunsuri.

În majoritatea cazurilor, o carieră de succes „în corporaţie“ exclude dezvoltarea în antreprenoriat. Pentru Lucian Butnaru, CEO-ul Cegeka România şi Europa de Est, lucrurile stau diferit: în afară de faptul că este responsabil de coordonarea a peste 700 de angajaţi din rolul de CEO, este şi investitor în real estate, dar şi în antreprenor în domeniul IT. Cum se împacă rolul de antreprenor cu cel de şef de multinaţională? Aflaţi dintr-o discuţie cu CEO-antreprenorul Lucian Butnaru.

Când uşile birourilor s-au închis, le-am deschis pe cele ale sufrageriilor. La început a fost greu, dar timpul a arătat că se poate. Iar în vreme ce unii descopereau că tastatul şi vorbitul la telefon de acasă nu sunt aşa rele cum credeau, alţii au mers mai departe (la propriu) şi au căutat metode de a evada din rutina de acasă, fără a consuma totuşi zilele limitate de concediu. Aşa că au găsit o breşă şi, fără să ştie, au dat naştere unui nou concept în piaţa muncii: workation. Mai multe, în noua ediţie a Business Magazin.

„Cu toţii putem avea idei geniale, dar cel mai mult contează execuţia.“ Este una dintre filosofiile Stejarei Pircan, care coordonează creşterea businessului eMAG în România, Bulgaria şi Ungaria pentru piaţa de electro-IT şi cea de consumabile. Acest principiu, alături de spiritul de competiţie, precum şi de rezistenţa sporită în condiţii de presiune, o ajută în rolul din care coordonează direct peste 120 de angajaţi. Mai multe aflaţi în cadrul unui interviu acordat revistei Business Magazin.

Carantină, izolare, boală, moarte, o pandemie poate aduce multă suferinţă şi prin aceasta poate lăsa răni adânci în societate, în emoţionalul colectiv şi în cele din urmă în economie. Unele naţiuni sunt mai empatice decât altele şi se descurcă mai bine în a alina suferinţa, construindu-şi astfel un drum mai scurt şi mai lin de revenire şi baze mai puternice de pe care pot înfrunta o criză viitoare. Ce se întâmplă cu celelalte? Aflaţi în Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO