Companii

Ce puteţi citi în noul număr al Business Magazin, o ediţie de vacanţă cu antreprenori care schimbă turismul local, idei fresh de afaceri în tehnologie sau interviuri cu cei mai puternici lideri

Ce puteţi citi în noul număr al Business Magazin, o...

Autor: Roxana Petrescu

19.07.2021, 00:04 123

Ediţia de luni a revistei Business Magazin se transformă în lectura de vacanţă ideală, sfaturile de carieră de la cei mai importanţi executivi locali, tendinţele prezentate de jucătorii internaţionali şi ideile proaspete de business fiind echilibrate de reportaje de călătorie, recenzii de filme şi propuneri de a experimenta România rurală reinventată. Următoarea ediţie a Business Magazin va apărea pe 2 august, aşa că până atunci aveţi timp să răsfoiţi pe îndelete selecţia de idei propusă de redacţia BM pentru acest număr. De asemenea, accesaţi site-ul www.businessmagazin.ro pentru un plus de business storytelling.

♦ Auzindu-i povestea, majoritatea l-ar descrie pe Vladan Pekovic, CEO-ul Telekom România, drept un risk-taker. A schimbat numeroase joburi pe mai multe continente, în nu mai puţin de opt ţări, şi nu a fost niciodată pe gânduri când s-a pus problema să facă schimbări radicale de carieră. „Este foarte important să îţi placă ceea ce faci. Dacă nu îţi place o profesie, schimb-o. Fă altceva“, spune direct executivul într-unul dintre cele mai dinamice evenimente Meet the CEO, organizate de Business Magazin.

♦ Dintr-un sector static, energia se transformă într-unul dintre cele mai interesante „spectacole“ ale economiei, democratizarea producţiei şi modul în care electricitatea se va consuma având puterea de a redefini urba­ni­tatea. Unul dintre cei mai bine poziţionaţi jucători ai acestei tranziţii este Enel X, divizia de soluţii smart a italienilor de la Enel. Care sunt planurile Enel X pentru România? Aflaţi de la Daniel Ortiz, cel care a preluat recent frâiele companiei pe plan local, într-un prim interviu acordat Business Magazin.

♦ Unul dintre visurile legate de munca într-o naţio­nală este oportu­nita­tea dezvoltării unei cariere internaţionale. „Şcoala de expaţi“ Coca-Cola poate fi văzută deja ca o instituţie, gigantul american fiind una dintre multinaţionalele care au trimis cei mai mulţi lideri români peste graniţe. Care este secretul?

♦ În România sunt aproape 1.500 de încărcătoare pentru vehiculele electrice, sau mai multe, situate în peste 700 de locaţii, sau mai multe. Ca şofer la volanul unui vehicul electric ai nevoie de o aplicaţie, două sau mai multe pentru a fi sigur mereu că găseşti o priză. Toate această incertitudine reprezintă însă o oportunitate imensă pentru antreprenorii români din tehnologie. Despre ce este vorba?

♦ Faceţi cunoştinţă cu Tammy Lovin, designer industrial şi singura artistă din România care a expus artă virtuală sub formă de NFT la Bitcoin Miami, eveniment care a marcat atât adoptarea în masă a tokenurilor nefungibile, cât şi o deschidere tot mai mare către arta sub un astfel de format. Roxana Petrescu

♦ Cine s-ar gândi că tehnologia ar putea să se infiltreze în stupii de albine şi să joace un rol deloc de neglijat în procesul de producţie a mierii de albine? Ciprian Farcaş şi Armando Goldman s-au gândit. Aşa că au pus bazele TheNoneyHey, un business care şi-a propus să salveze peste 5.000 de stupi şi să sprijine apicultorii de peste tot din lume. Cum? Aflaţi în ediţia de vacanţă a Business Magazin.

Tot în ediţia de vacanţă regăsiţi povestea unuia dintre cei mai mari capitalişti ai lumii, fondatorul celebrei companii de ceaiuri Lipton, recenzia unui fim inedit, Şarlatanul, dar şi date importante despre concediile spaţiile. Până la urmă, cine ştie care va fi urmatoarea destinaţie de vacanţă?

Lectură plăcută!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO