Companii

Ce puteţi citi în noul număr din Business MAGAZIN: Un an de la lockdown. Ce urmează?

Citiţi mai multe despre aceste subiecte în noul număr din Business MAGAZIN.

Citiţi mai multe despre aceste subiecte în noul număr din Business MAGAZIN.

Autor: Ioana Matei

15.03.2021, 00:05 192

A trecut un an de când cei mai mulţi dintre noi am primit mesajul: „De mâine lucraţi de acasă, pe termen nedefinit“. Şi pandemia nu s-a ter­mi­nat. Pentru oameni, anul care a trecut a pen­dulat între în­tre­bări, pierderi, mici bucurii şi noi des­co­periri. Pentru com­panii, a fost un ade­vărat roller coaster, osci­lând între come­die, film de aventură şi thriller, în funcţie de industria din care fac parte. Pentru eco­no­mie, pandemia a în­sem­nat costuri zil­nice. Cifrele anu­lui 2020 au început însă să vină, rând pe rând, şi parcă pro­porţiile dezastrului nu au fost atât de negre. Cum ne găseşte „aniversarea“ unui an de la lockdown – la nivelul întregii economii, al impactului asupra companiilor, dar şi pe noi, ca indivizi –  citiţi în noul număr al Business MAGAZIN.

► Când ai un istoric şi o experienţă de peste un secol într-o industrie, crizele financiare nu mai par la fel de înspăimântătoare, dar aduc totuşi particularităţile şi provocările lor. Mircea Turdean, directorul general al Farmec, povesteşte într-un interviu am­plu despre expe­rienţa celei mai recente crize traversate şi despre strategiile adoptate în ultimele 12 luni.

► În primul val al pandemiei, pentru milioane de oameni din întreaga lume munca de la birou a devenit muncă de acasă. Apoi, pe mă­sură ce restricţiile s-au mai domolit, cei care şi-au putut per­mite şi-au luat munca în semi­vacanţele pe­trecute la ţară, pe terasele aerisite de vară sau aiurea. Iar de la un timp, pentru tot mai mulţi weekendurile devin minivacanţe.

► Povestea aplicaţiei de dating Bumble, care a stârnit recent atenţia investitorilor de pe Wall Street, începe, în mod paradoxal, cu unul dintre fondatorii principalului competitor - Tinder. Cum a ajuns Whitney Wolfe Herd să scrie noi reguli în lumea iubirii digitale?

► George este economist, Silviu este medic veterinar, iar Ionuţ este dresor de cai şi cascador. Sunt trei dintre frăţii familiei Căţean. Le sunt alături Dana - soţia lui Silviu, şi părinţii - Leonţică şi Elena. Împreună dau viaţă şi energie fermei Căţean, pe care cei din urmă au preluat-o de la părinţii lor. Sunt un tot unitar care nu se poate diviza, atât timp cât ferma Căţean există ca liant între generaţii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO