Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

22.08.2016, 00:02 75

►Materialul de pe coperta revistei Business Magazin din această săptămână analizează modul în care revoluţia digitală din viaţa de zi cu zi se reflectă în organizarea companiilor: directorii de IT capătă o importanţă strategică în dezvoltarea afacerilor, păşind tot mai aproape de fotoliul de CEO. Liderii din IT fac acum parte din consiliile directoare ale companiilor şi contribuie la realizarea obiectivelor strategice ale acestora. La nivel global, în fiecare an, în cadrul companiilor mari şi foarte mari, peste 59% dintre bugetele de IT au crescut în ultimii doi ani şi aproximativ 51% dintre acestea vor continua sa crească; în acelaşi timp, doar 12% dintre bugetele de IT sunt pe o pantă descendentă, conform CxO 3000 Survey, realizat de Pierre Audoin Consultants (PAC). Mai mulţi directori de IT decât oricând în ultimul deceniu raportează direct către CEO (34 procente, cu 10% mai mult decât anul trecut), conform studiului „The Creative CIO” realizat de Harvey Nash şi KPMG în 2016. Cum se reflectă aceste tendinţe pe piaţa locală? 

►Cum simte un român din Bangalore boomul asiatic? Clujeanul Tudor Marchiş administrează 2 milioane de metri pătraţi din clădirile de birouri din Bangalore, localitate cunoscută drept echivalentul indian al Silicon Valley-ul. Firma pe care o conducere are 1.350 de angajaţi, iar planurile vizează creşterea personalului la nivelul de 2.000 de oameni până la 1 aprilie 2017 şi până la 3.000 în 24 de luni.

►Jim Ryan, preşedintele Sony Interactive Entertainment Europe, vorbeşte într-un interviu acordat în exclusivitate despre PlayStation şi despre modul în care a evoluat piaţa de console de gaming din Europa şi România. Totodată, el dezvăluie planurile companiei sale legate de lansarea PlayStation VR, un gadget pentru realitatea virtuală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO