Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

28.05.2018, 00:02 41
  •  „Lecţiile de baschet m-au ajutat în business” este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. General managerul Mastercard România şi-a început ziua evenimentului Meet the CEO urmărind primul sfert din semifinalele NBA, dintre Golden State Warriors şi Houston Rockets şi spune că agenda cea mai reuşită se încheie cu un meci de baschet la final de zi împreună cu cei doi copii ai lui. Antrenorul lor de baschet l-a antrenat şi pe el în copilărie şi i-a transmis cele mai importante lecţii despre performanţă, pe care le urmează şi astăzi în business.

  •  Compania pe care o conduce este lider pe piaţa cardurilor din România în termen de număr de carduri, conducând segmentele Credit, Premium, Prepaid şi Contactless, pe care numără cele mai multe carduri - la finalul lui 2017, Mastercard a depăşit 100 de milioane de plăţi contactless în România. Totodată, peste 95% din toate tichetele de masă electronice din România sunt emise sub sigla Mastercard. Compania activează pe o piaţă formată în 2017 din 16,43 milioane de carduri, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior, potrivit BNR. Numărul total de carduri active a crescut în ultimul an cu 5%, până la 12,45 milioane, cifră care nu include cardurile de masă.

  •  În Bucureşti lucrează peste 113.000 de angajaţi care câştigă salarii nete de peste 1.000 de euro net pe lună, arată datele Inspecţiei Muncii aferente lunii aprilie 2018. În total, 9% din angajaţii din Capitală au venituri mai mari de 1.000 de euro net pe lună, cu mult peste media înregistrată la nivel naţional, de 4%. Specialiştii spun însă că, deşi statisticile indică o îmbunătăţire a salariilor oferite în Capitală, numărul angajaţilor cu salarii mai mari nu este suficient, arată Business MAGAZIN.

  •  Rebranding, noi pieţe, un nou asociat, noi servicii şi vânzări de cinci ori mai mari în 2017 faţă de 2015 sunt doar câteva dintre reperele ultimilor ani pentru Rosery, afacerea cu rochii de seară dezvoltată de antreprenoarea Carmen Dascălu, arată un articol din această săptămână din Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO