Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN: „Bani pentru leacurile viitorului“

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei, Sorin Pâslaru

16.10.2017, 00:00 55

♦ „Bani pentru leacurile viitorului“ este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. Eforturile de cercetare şi dezvoltare (R&D) din industria farmaceutică sunt realizate într-un context de risc: doar 2 din 3 medicamente noi lansate pe piaţă au potenţialul de a returna investiţia iniţială. Janssen, divizia farmaceutică a Johnson & Johnson, este compania cu cel mai mare buget de investiţii R&D la nivel global, iar anul trecut a investit în România peste 1 milion de euro în acest domeniu. Christian Rodseth, aflat la conducerea filialei locale, prezintă scopul şi direcţiile bugetului de investiţii, planurile companiei pe plan local şi internaţional, dar şi perspectivele industriei în care activează.

„Cred că în industria farmaceutică inovaţia este o responsabilitate, miza fiind reprezentată de vieţi omeneşti“, declară Rodseth, managing director al Janssen România şi administrator al Johnson & Johnson România. El îşi argumentează ideile prin cifre şi statistici: speranţa la viaţă a crescut cu 1,74 ani în perioada 2000-2009, iar în proporţie de 73% acest lucru se datorează terapiilor inovatoare. Astfel, între anii 2009 şi 2014, Janssen, compania farmaceutică a grupului Johnson & Johnson, a lansat la nivel global 14 medicamente noi, 11 fiind incluse pe Lista de Medicamente Esenţiale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

♦ Un start-up din Braşov, Ati Studios, a dezvoltat mai multe aplicaţii mobile prin care milioane de oameni din întreaga lume învaţă limbi străine, inclusiv română. Antreprenorii Tudor şi Alex Iliescu au început afacerea în urmă cu cinci ani, iar aplicaţia lor a fost deja desărcată de 20 de milioane de ori din 190 de ţări, conform unui articol din Business MAGAZIN.

 

♦ Regizorul român Cristian Mungiu descrie perspectiva sa asupra cinemaului românesc, din rolul de organizator al festivalului Le Films de Cannes a Bucarest, arată un articol din această săptămână în Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO