Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin: „Bunul simţ nu are înlocuitor“

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

03.04.2017, 00:03 55

►„Bunul simţ nu are înlocuitor“ este doar una dintre convingerile estonianului Jaak Mikkel, aflat de aproape trei ani la conducerea Coca-Cola HBC, liderul pieţei locale de băuturi răcoritoare, arată materialul de pe coperta Business Magazin din această săptămână. Mikkel spune că principala sa calitate, care îi defineşte atât stilul managerial, cât şi deciziile personale, este bunul simţ. Pasionat încă din copilărie de baschet, Mikkel a povestit în cadrul celei mai recente ediţii a evenimentului Meet the CEO care sunt principalele idei după care se ghidează în afaceri, care au fost cele mai importante momente şi învăţăminte din cariera sa, cum vede afacerea din România, dar şi ce aşteptări are de la compania şi echipa Coca-Cola HBC.

Anul trecut, Coca-Cola HBC a avut vânzări de peste 950 de milioane de litri, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, conform celui mai recent raport al companiei-mamă. Astfel, dacă în 2014 compania înregistra rulaje de 408,7 mil. euro şi un profit net de 22,8 mil. euro, în 2015 rulajele au ajuns la 467 de milioane de euro, iar profitul la 53,6 mil. euro, conform datelor oferite de companie.

 

►După doi ani de la momentul în care a avut rolul principal în cea mai mare tranzacţie de pe piaţa serviciilor medicale private, Wargha Enayati pune la cale un nou proiect gigant. Un articol din această săptămână din Business Magazin arată care sunt paşii pe care îi face în această direcţie.

 

►Modul în care managerii de la noi tratează digitalizarea businessului l-a impresionat plăcut pe Mark Torr, venit în România pentru câteva zile. Din funcţia de şef al departamentului de IOT şi Advanced Analytics pentru CEE la Microsoft, el vorbeşte despre viitorul în cloud, despre cât de deşteaptă a ajuns inteligenţa artificială şi despre o lume în care graniţele sunt fluide, arată articolul din această săptămână în revista Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO