Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN - „Cea mai muncitoare generaţie?”

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

11.09.2017, 00:03 51

„Cea mai muncitoare generaţie?” este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. Tinerii generaţiei Z, care stârnesc dispute chiar şi în ceea ce priveşte anii în care s-au născut – unii dintre demografi îi plasează la mijlocul anilor ’90, iar alţii, la mijlocul anilor 2000 - sunt primii care au crescut în era smartphone-urilor, departe de regulile şi aspiraţiile predecesorilor lor. Unii dintre specialişti îi caracterizează drept creativi şi ambiţioşi, iar alţii, total imprevizibili.

Deficitul de personal de pe piaţa muncii, dar şi „moda” angajării timpurii importată din Occident au determinat tot mai mulţi angajatori să înceapă colaborări formale cu tinerii care au vârsta sub 18 ani. Astfel, în luna august a acestui an, Inspecţia Muncii înregistra aproape 40.000 de contracte de muncă încheiate cu minori, cele mai multe în domenii precum restaurante, comerţ sau industria hotelieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO