Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN: „Persona­litatea anului 2019“ - antreprenorii care au avut curajul să înceapă o afacere de la zero în România

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

16.12.2019, 00:03 148

♦ Unii au plecat din companii care le dădeau siguranţa zilelor de mâine şi de poimâine. Alţii n-au lucrat nicio secundă pentru altcineva şi au intrat în câmpul muncii odată cu propria afacere. Sunt şi aceia care au învăţat în familie ce înseamnă antreprenoriatul şi au dus tradiţia mai departe. Au descoperit o nevoie - personală sau nu - şi s-au gândit că pot veni ei cu soluţia. Au încercat, au greşit, au pierdut, au luat-o de la capăt, s-au redresat, au câştigat, au mers mai departe. Sunt antreprenorii care au avut curajul să înceapă o afacere de la zero în România, pe care Bu­siness MAGAZIN i-a ales drept „Persona­litatea anului 2019“. Citiţi în cea mai nouă ediţie a revistei povestea a 20 dintre ei.

♦ Cu cea mai mare rezervă de izvoare de ape minerale din Europa, România poate fi numită, pe bună dreptate, patria apelor minerale, spun producătorii din industria locală. Când vine însă vorba de exploatarea acestei resurse, nu stăm nici pe departe la fel de bine. Care sunt motivele şi cum putem să ajungem numărul 1 pe harta mondială a apelor minerale, veţi afla în cel mai nou număr al Business MAGAZIN.

♦ După mai mulţi ani de lucru în domeniul economic, antreprenoarea Ana Maria Simoiu a decis să înlocuiască tastatura calculatorului şi Excelurile cu cleştii, pensetele şi cristalele Swarovski, pentru a urma un vis mai vechi: acela de a deveni artist bijutier. Cum treci de la corporaţie la atelier?

♦ La jumătatea anului 2019, când fermierii din România îşi făceau socotelile pentru sezonul de toamnă şi îşi pregăteau strategia, la câteva mii de kilo­metri distanţă, com­pania de la care aceştia cumpără seminţe şi care le asigură tratamente pentru plante devenea una publică, adică începea tranzacţionarea la Bursă. Şi nu doar la orice bursă, ci la cea mai mare din lume: cea de la New York.

♦ „Cunoaşte-te pe tine însuţi“ este cel mai important sfat pe care surorile Cristina Căpitanu şi Elena Oancea îl dau când vine vorba despre amenajări, indiferent că vorbim despre locuinţe sau chiar şi despre un nou spaţiu de lucru pentru angajaţii unei companii. Dincolo de tendinţe şi culori, un spaţiu pe măsura clientului este reţeta succesului în designul de interior. De ce altceva trebuie să ţină cont cei care îşi amenajează casa sau birourile, potrivit fondatoarelor companiei  Lemon Interior Design?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO