Companii

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN: „Spiritul schimbării“

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

06.11.2017, 00:04 91

♦ „Spiritul schimbării“ este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. Aşa îşi rezumă Andre Vivan da Silva, care conduce de mai bine de un an filiala locală a GlaxoSmithKline (GSK), parcursul profesional de până acum. În cadrul evenimentului Meet the CEO el a povestit despre cum a ajuns să lucreze în sectorul farma, de ce îi place România şi despre felul în care cifra cinci i-a marcat cariera. 

♦ GSK activează în România de 28 de ani, iar în prezent îşi desfăşoară operaţiunile prin intermediul a două companii, GSK Pharma şi GSK Consumer Healthcare, cu un portofoliu ce cuprinde 112 branduri. Printre ariile de activitate principale se numără bolile aparatului respirator, urologie, dermatologie, gastroenterologie, boli ale sistemului nervos central şi o gamă largă de boli infecţioase, inclusiv HIV/SIDA; de asemenea, GSK comercializează 13 vaccinuri. Compania are 142 de angajaţi la nivel local şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 464 milioane de lei şi un profit net de circa 7,6 milioane de lei, iar pentru anul acesta CEO-ul filialei locale se aşteaptă la cel puţin aceleaşi rezultate.

♦ Spre deosebire de realitatea virtuală (VR), care şi-a găsit succesul în industria entertainmentului, fie că vorbim de jocuri sau filme, realitatea augumentată (AR) şi-a găsit locul în diferite industrii precum manufactura sau construcţiile, iar acum retailul pare a fi promotorul implementării acestei tehnologii care promite venituri de sute de milioane de dolari, conform Business MAGAZIN.

♦ Securitatea cibernetică e o problemă care a fost pentru mult timp ignorată de companiile din România, mai ales de cele mici şi mijlocii, dar acest lucru pare să se schimbe. Prinşi între noile regulamente impuse de Uniunea Euro­pea­nă, pe de o parte, şi apariţia unui nou val de vulnerabilităţi, pe de altă parte, şefii companiilor trebuie să treacă investiţiile în soluţii de securitate pe lista priorităţilor din perioada următoare, arată un articol din această săptămână din Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO