Companii

Ce puteţi citi în următoarea ediţie a Business MAGAZIN: Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România – „Ca să fii CEO, trebuie să îţi doreşti acest rol”

Ce puteţi citi în următoarea ediţie a Business...

Autor: Ioana Matei

17.05.2021, 00:05 210

♦ Mihaela Bîtu conduce ING Bank România, a patra bancă de pe piaţa românească din punctul de vedere al activelor. În spate are o carieră care se îndreaptă spre 30 de ani, dintre care 26 de ani petrecuţi exclusiv în cadrul băncii cu origini olandeze. Ce a motivat-o să ajungă aici?

♦ Unele au luat numele zonei în care au fost poziţionată, în vreme ce altele au vrut ca, printr-un cuvânt, să sugereze o întreagă experienţă. Şi, deşi am putea crede că ne lovim de atâtea branduri în fiecare zi încât nu ştim unde ar mai putea încăpea altele, se pare că loc tot mai există. Cât de important este însă brandul pus pe frontispiciul mallurilor?

♦ Alinei Şandru îi plac provocările. În urmă cu şase ani a deschis o filială locală a unei multinaţionale şi a crescut-o de la zero, iar acum a luat-o de la capăt după acelaşi model cu un nou proiect: lansarea Coherent Solutions România. Ce ambiţii are pentru primul an de activitate?

♦ Când Mere, un lanţ rusesc de magazine hard-discount, a ales în 2019 Leipzig pentru a-şi face intrarea în Europa Occidentală, vestea a făcut furori în Germania, unde piaţa este copleşită de jucători de categorie grea ca Aldi şi Lidl. O veste mai grozavă a fost că la doar două zile de la deschidere, magazinul s-a închis pentru că îşi epuizase toată marfa.

♦ Andrei Cavassi este unul dintre românii care au reuşit să îşi creeze o carieră de renume în afara ţării, cântând ca violoncelist în unele dintre cele mai cunoscute locuri ale planetei. Reîntors de curând în România, muzicianul plănuieşte să realizeze o serie de proiecte prin intermediul cărora vrea să surprindă farmecul neremarcat al ţării.

 

Citiţi mai multe despre acest subiecte în următoarea ediţie a Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO