Companii

Ce puteţi citi în următoarea ediţie de Business MAGAZIN: Cum schimbă joburile noi piaţa muncii?

Ce puteţi citi în următoarea ediţie de Business...

Autor: Ioana Matei

02.03.2020, 00:07 262
  • Noile joburi - livrator la domiciliu, şofer de ridesharing, vlogger, influencer sau youtuber - au început să-şi creioneze piaţa de câţiva ani şi în România, iar factorii ce stau la baza dezvoltării acestor do­menii sunt veniturile supli­mentare şi programul flexibil. 

Antreprenorii care au pus bazele unor apl­i­caţii pre­cum Glovo, Bolt, Free Now, dar şi specia­­lişti în resurse uma­ne pre­zenţi în ca­drul con­ferinţei „Joburi noi, mes­erii vechi“, orga­nizată de Business MA­GA­­ZIN în parte­neriat cu OLX, spun că în următorii cinci ani trei din zece angajaţi vor lucra în economia cola­bora­tivă, segment de piaţă dez­voltat de aces­te apli­caţii care practic inter­mediază cererea şi ofer­ta de pe piaţă. Cum se va trans­forma piaţa muncii odată cu ava­lanşa job­urilor noi? 

  • Dacă băncile reuşesc să se integreze total în me­diul digital, vor beneficia de acces la un nou uni­vers de oportunităţi de business, dincolo de ecosistemul bancar în sens strict pe care îl cu­noaştem. Care sunt condiţiile accesului nelimitat al băncilor la universul virtual nelimitat de clienţi potenţiali a povestit pentru Business MAGAZIN François Bloch, CEO al BRD-SocGen. 

  • Octavian Radu era în anii 2000 unul dintre dintre cei mai puternici oameni de afaceri români. Creionase un imperiu care se întindea în multe domenii ale eco­nomiei. A venit criza şi a căzut de sus. Unele afaceri i-au intrat direct în faliment. Pe altele le-a închis chiar el, iar cele care au rezistat a trebuit restruc­turate une­ori din temelii. În ce inves­teşte acum Octa­vian Radu şi care este povestea an­tre­­preno­rului ro­mân devenit mili­o­nar, falit şi apoi iar mi­lionar?

  • Angela Creţu spune că nu a vizat ni­cio­dată obţi­ne­rea unui anu­mit rol în carieră.

Totuşi, la înce­putul aces­tui an, a de­venit unul din-tre cei mai pu­ternici exe­cu­tivi ro­mâni, având în respon­sabilitate busi­nessul cu vânzări anuale de peste 10 miliarde de dolari al grupului Avon. Ce a ghidat-o înspre această funcţie? 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO