Companii

Ce riscă companiile care nu-şi raportează datele la ANAF din 2022. VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

22.08.2021, 13:31 2290

Companiile care îşi raporta datele către autorităţile fiscale începând cu aprilie 2022, vor fi sancţionate cu 5.000 de lei, pentru neraportare şi 1.500 de lei pentru raportare eronată. Astfel, business-urile vor fi obligate să comunice aceste date prin intermediul fisierului SAF-T (Standard Audit File for Tax) începând cu următorul an. Până în aprilie 2022 companiile vor beneficia de o perioadă de graţie, iar neraportarea sau raportarea greşită nu va fi amendată.

„Avem un proiect care prevede într-adevăr amenzi de până la 5.000 de lei în cazul neraportării sau până la 1500 de lei, în cazul raportării eronate. Ce e important de menţionat este că avem şi o perioadă de graţie, adică pentru primul trimestru din anul 2021. Dacă voi raporta greşit sau voi raporta cu întârziere până la sfârşitul lunii aprilie 2022, nu vor fi pasibili de amenzi. Ulterior acestui termen, neraportarea sau raportarea eronată va constitui o contravenţie care va fi amendată similar altor situaţii de neraportare fiscală”, a declarat Vlad Boeriu, partener coordonator servicii fiscale şi juridice, Deloitte România, la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO