Ce s-a ales de un proiect de mall de 100 mil. euro după un deceniu: terenul e viran şi compania în faliment

22 sep 2017 Autor: Cristina Rosca

În 2007, unul dintre cei mai buni ani pentru economia locală şi penultimul de boom economic, o serie de in­ves­titori britanici anunţau la Ploieşti un mall de 100 mil. euro, cel mai mare din oraş. Astăzi, la un deceniu distanţă, terenul pe care urma să fie ridicat centrul comercial este în continuare viran, iar compania Retail Park Magnolia ce trebuia să opereze mallul este în faliment.

Terenul de 10 hectare de la Ploieşti, care a costat peste 10 mil. euro în plin boom economic, a fost preluat de unul dintre creditori, fondul Bonhay Investments, potrivit datelor ZF.

În 2007, dezvoltatorul britanic Westhill anunţa că va dezvolta la Ploieşti cel mai mare proiect comercial întins pe o suprafaţă de 10 hectare, în care va investi 100 mil. euro în parteneriat cu fondul de investiţii Lewis Charles Securities. Construcţia urma să înceapă în 2008 şi să fie finalizată la finalul anului 2009 sau la început de 2010. A venit însă criza şi planurile britanicilor au fost date peste cap. De-a lungul anilor, proiectul a trecut prin mâinile mai multor acţionari, însă în final nu a fost nici măcar demarat.

De-a lungul ultimului deceniu au fost anunţate la Ploieşti mai multe malluri însă astăzi există doar două, unul controlat de israelienii de la AFI şi un altul de sud-africaniid de la NEPI alături de Carrefour. Cu o populaţie de peste 200.000 de oameni, Ploieştiul este unul dintre cele mai mari oraşe din ţară.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.09.2017

 
Cuvinte cheie:
proiect
, mall
, terenul
, faliment
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide