Companii

Ce s-a întâmplat pe piaţa de vopsele în 2021: Două tranzacţii, o anchetă a Concurenţei şi o urcare în topul celor mai valoroase afaceri locale

Ce s-a întâmplat pe piaţa de vopsele în 2021: Două...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.11.2021, 00:07 551

Două tranzacţii, o urcare în topul celor mai valoroase companii antreprenoriale româneşti şi o anchetă a Concurenţei au fost evenimentele care au ţinut activă piaţa producţiei de lacuri şi vopsele pentru construcţii de la începutul anului până acum.

De performanţa intrării în clasamentul celor mai valoroase 25 de afaceri antreprenoriale româneşti este responsabilă compania Köber, producătorul de lacuri şi vopsele deţinut de familia cu acelaşi nume din Neamţ. Firma a intrat anul acesta pentru prima dată în acest top, potrivit catalogului ZF Cele mai valoroase companii din România, care va apărea pe 29 noiembrie. Köber este evaluată la 130 mil. euro şi se poziţionează pe locul 24.

În octombrie, din piaţa de vopsele din România a venit vestea că Aurel şi Marinică Potop, cei doi fraţi care în urmă cu 30 de ani au fondat businessul cu vopsele Sarcom Râmnicu Vâlcea, au vândut compania către fondul ROCA Invest­ments, divizia de investiţii care face parte din grupul Im­petum, într-o tranzacţie de câteva zeci de milioane de euro.

Cu câteva luni mai devreme, francezii de la Saint-Gobain anunţau preluarea Duraziv, producător de adezivi, mortare, vopsele şi profiluri metalice, o tranzacţie finalizată la începutul lunii octombrie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO