Companii

Ce s-a schimbat în 10 ani pe piaţa de birouri: companiile financiare au fost înlocuite de IT&C şi BPO în topul tranzacţiilor şi noua zonă vedetă este Politehnică-Orhideea -Grozăveşti

Ce s-a schimbat în 10 ani pe piaţa de birouri:...

Autor: Roxana Rosu

27.02.2019, 11:21 485

Caracteristicile pieţei de birouri s-au schimbat semnificativ în ultimii 10 ani, cele mai vizibile fiind apariţia unor noi poluri de dezvoltare şi profilul chiriaşilor, în condiţiile în care tranzacţiile erau dominate în 2009 de companiile din domeniile financiar-bancar şi servicii profesionale, iar acum predomină domeniul IT&C, BPO şi outsourcing, arată o analiză ESOP.

În acelaşi timp, stocul de birouri noi anunţate pentru acest an este apropiat de cel de la începutul lui 2009, respectiv 365.779 mp vs. 390.100 mp.

„Profilul chiriaşilor s-a schimbat, atunci în rândul tranzacţiilor corporate de birouri se aflau în top companiile din domeniile financiar-bancar şi servicii profesionale, acum predomină domeniul IT&C, BPO şi outsourcing. Acest trend credem ca se va menţine şi în următorii 3-4 ani. Aproape jumătate dintre spaţiile de birouri de clasă A şi B prevăzute a se livra în 2019 sunt pre-închiriate, iar chiriaşii găsesc acum spaţii de calitate, cu chirii mai avantajoase decât în 2009 şi cu posibilităţi de extindere în fazele ulterioare ale dezvoltării parcurilor de afaceri”, afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO