Companii

Ce schimbări a adus 2011 pentru hotelieri: Şefi noi la hoteluri, sale&lease back şi închirieri de hoteluri

Ce schimbări a adus 2011 pentru hotelieri: Şefi noi la hoteluri, sale&lease back şi închirieri de hoteluri

Autor: Mirabela Tiron

31.12.2011, 13:07 380

Anul 2011 a adus o serie de schimbări în industria hotelieră. De la tranzacţii de tip sale&lease back, la închirieri de hoteluri şi schimbări de manageri la conducerea unităţilor.

A vândut un hotel prin sale&lease back

În 2011, omul de afaceri Radu Enache, care deţine lanţul hotelier Continental, a vândut printr-un contract de tip sale&lease back hotelul Ibis din Sibiu, evaluat la 10 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei. Contractul a fost semnat cu UniCredit Leasing Corporation IFN.

Anul trecut Continental Hotels a obţinut o cifră de afaceri de 19,4 milioane de euro şi pierderi de 4,8 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Grupul hotelier are datorii de 35 de milioane de euro, la active care se ridică la 120 de milioane de euro.

Continental Hotels se află la al cincilea contract de tip sale&lease back în ultimii patru ani.

Tot anul acesta Radu Enache l-a înlocuit pe directorul de operaţiuni Michele Meoni cu românul, Alexandru Popescu, cu experienţă în industria hotelieră.

Copos a închiriat hotelul Astoria

George Copos, proprietarul a şapte hoteluri pe piaţa locală, dintre care două în Eforie Nord, a închiriat pe trei ani hotelul de trei stele Astoria companiei Marina Travel, care mai deţine acţiuni la două hoteluri clasificate la o stea din această staţiune.

Mişcarea nu a fost surprin­ză­toa­re în condiţiile în care în mai Copos declara că "pe litoral nu există nicio şansă" şi că a greşit când a investit pe litoral. Mai mult, el aprecia că ar vinde şi "mâine" cu un milon de euro hote­lurile de la mare.

Hotelul Astoria, construit în anii '60 şi re­novat în 2003, operează 97 de camere. Date re­cente cu privire la încasările hotelului nu au fost făcute publice, însă în anul 2008 era anun­ţată o cifră de afaceri de aproape jumă­tate de milion de euro.

Un nou manager la hotelul de cinci stele Epoque Hotel

După finalizarea mandatului de pre-deschidere şi deschidere a hotelului de cinci stele Epoque Hotel, din zona Cişmigiu, directorul general Antoni Kuhnen a fost înlocuit în 2011 de Pascal Jean, care are o experienţă de 30 de ani în industria ospitalităţii.

Pascal a lucrat în resorturi din New York, Paris, Moscova, Sankt Petersburg, Kiev. Epoque Hotel, unitatea de cinci stele de tip boutique deschisă în noiembrie anul trecut în urma unei investiţii de 8 mil. euro, a reuşit să atragă în portofoliu clienţi importanţi din mediul de business printre care se numără companii precum Unilever, Real, Alstom, Air France sau Metro, dar şi instituţii financiare precum Banca Românească

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO