Companii

Ce se întâmplă cu acţionarii minoritari români ai Ursus Breweries în tranzacţia de vânzare a companiei?

Ce se întâmplă cu acţionarii minoritari români ai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.10.2016, 00:05 2273
Ursus Breweries, liderul pieţei de bere, este controlat de grupul sud-afri­can SAB Miller şi de un un grup de inves­titori români (persoane fizice şi juridice) care au un pachet de 1,32% din acţiunile producătorului, al căror viitor ca şi asociaţi în cadrul companiei este pus sub semnul întrebării după fuziunea SABMiller – AB InBev.

AB InBev este la un pas de a finaliza achi­ziţia SABMiller, tranzacţie de peste 80 mld. euro condi­ţionată, printre altele, de vânzarea activelor SABMiller în Euro­pa Centrală şi de Est, inclusiv din România.

„Aprobarea din partea Comisiei Euro­pene pentru achiziţia SABMiller de către AB InBev a inclus an­gaja­men­tul AB InBev de a vinde afacerile SABMiller din Europa Centrală şi de Est (CEE). După schim­barea con­trolului, ca parte a acestui angajament, AB InBev implementează obligaţii de tip «hold separate»“. Acestea presupun o izolare a afa­cerilor de restul opera­ţiu­nilor păs­trate din AB InBev/SABMiller Group pentru a fi asigurată compe­ti­ti­vitatea operaţiunilor din CEE precum şi in­depen­denţa de restul grupului AB InBev între momentul schimbării con­tro­lului şi cel al vânzării“, au spus re­pre­zen­tanţii Ursus Breweries, o companie cu afaceri de 1,58 miliarde de lei (355 mil. euro) şi un profit de 44 mil. lei (circa 10 mil. euro) anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO