Business sportiv

Ce se întâmplă cu performanţa sportivă a României? Medaliile României la Jocurile Olimpice se împuţinează de la ediţie la ediţie

13.05.2022, 00:08 Autor: Miruna Diaconu

Numărul medaliilor câştigate de sportivii români la Jocurile Olimpice scade de la ediţie la ediţie, ajungând la doar trei medalii obţinute la Tokio în 2020.

Performanţele din 1984, nemai­atinse de atunci,  când România a avut un total de 53 de medalii, pare acum doar un vis. Ce se întâmplă cu performanţa României?

„Sunt cauze complexe, multiple, greu de explicat într-o frază, dar care au legătură cu selecţia, suficienţa colectivelor tehnice, lipsa unor strategii comune şi a viziunii pe termen lung a federaţiilor care au la bază inconstanţa finanţării şi neactualizarea normelor legislative care reglementează activitatea spor­tivă în România. Lipsa de sincro­nizare şi raportarea la contextul mondial al sportului sunt alţi factori care au contribuit la situaţia actuală”, spune pentru ZF Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Sportul de performanţă ar putea recâştiga teren  dacă am asista la o descentralizare şi o responsabilizare a administraţiilor locale pe linia sportului de masă, care ar putea încuraja practicarea sportului în rândul copiilor.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet