Companii

Ce se va întâmpla în sectorul logistic şi pe piaţa de birouri

Ce se va întâmpla în sectorul logistic şi pe piaţa...

Autor: Bogdan Alecu

31.12.2021, 00:05 820

Prima jumătate a lui 2021 a adus o cerere de 394.000 de metri pătraţi în tranzacţii de leasing, de la aproape 289.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne tranzacţionate în primul semestru din 2020, potrivit datelor Colliers.

Pe sectoare, în timp ce anul trecut a aparţinut sectorului bunurilor de larg consum şi comerţului cu amănuntul în general, anul acesta a fost rândul sectorului logistic să reprezinte aproape 40% din totalul tranzacţiilor de leasing. În condiţiile în care stocul total de spaţii industriale şi logistice moderne pe cap de locuitor din România este abia la jumătate din cel al Poloniei, dar nivelurile de consum sunt similare, consultanţii Colliers se aşteaptă ca această dinamică să se menţină pe termen mediu, cu potenţial de a se apropia de pragul de 10 milioane de metri pătraţi de depozite moderne până la sfârşitul acestui deceniu.

Conform datelor CBRE, Aproximativ 730.000 mp de spaţii industriale vor fi livraţi până la sfârşitul anului 2022. Astfel, la final de 2022, stocul de spaţii industriale va depăşi bornă de 6 mil. mp. Din suprafaţă de 730.000 mp aflată în construcţie, un sfert este pre-închiriată, ceea ce arată deschiderea dezvoltatorilor de a investi şi speculativ după un an record.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO