Companii

Ce spune Antibiotice, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc despre producţia Remdesivir, medicament testat împotriva coronavirsului?

„Acum este în 5 centre din România în studiu clinic, am luat recent legătura cu firma producătoare”

„Acum este în 5 centre din România în studiu clinic, am luat recent legătura cu firma producătoare”

Autor: Georgiana Mihalache

25.06.2020, 19:12 2633

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, a început discuţii cu americanii de la Gilead pentru o posibilă colaborare în ceea ce priveşte medicamentul Redemsivir, produs de gigantul american şi testat ca tratament pentru coronavirus.

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi consideră că producţia de medicamente ar trebui să urmeze o politică la nivel internaţional şi spune că a luat legătura cu vicepreşedintele Gilead, de origine română, pentru o posibilă colaborare între cele două companii.

„Putem produce medicamente într-o politică mai amplă, internaţională. Remdesevir – se discută mult despre acest antiviral pe care americanii îl consideră acum cel mai bun pentru tratamentul coronavirusului. Acum este în 5 centre din România în studiu clinic. Îl produce o firmă din Statele Unită. Am luat recent legătura cu ei, vicepreşedintele este un doctor din România”, a spus Ioan Nani în cadrul videoconferinţei Cei mai mari juc„tori din economie. Fabricat în România 2020 organizată de Ziarul Financiar.

Antibiotice Iaşi este al treilea cel mai mare producător de me­di­camente din România, iar la începutul pandemiei a decis să fabrice în două etape medicamentul cu substanţa activă hidroxiclorochina pentru spitalele din România, tratament folosit în cazul pacienţilor înfectaţi cu coronavirus

„Am propus ceva, pentru că nu vor putea produce miliarde de unităţi (Gilead – n.red.) de produs necesar pentru un tratament internaţional. Haideţi să reglementăm un mod de lucru între ţări, teritorii, ca de exemplu Antibiotice, care are component Ministerului Sănătăţii, să producă sub patentul acelei companii, să facă un contract de co-manufacturingşi să producă pentru un spaţiu aceste medicamente. Este un fel de politică pentru a participa la acest efort internaţional de a susţine o piaţă în siguranţă”, a mai spus Ioan Nani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO