Companii

Ce spune firma românească NanoSystems, care va livra camere de izolare de 29 mil. lei: Avem contracte de distribuţie, suntem reprezentanţi ai producătorilor

Ce spune firma românească NanoSystems, care va livra...

Autor: Florentina Niţu

26.03.2020, 11:43 5075

NanoSystems MC, o companie românească ce distribuie echipamente de cercetare în domeniul nanotehnologiei, înfiinţată de Codrin Mardare în 2016, va furniza 82 de camere de izolare cu presiune negativă, după ce a încheiat un contract de 29 mil. lei cu statul, în contextul evoluţiei Covid-19.

„Contractul nostru implică un număr de maxim 82 de astfel de camere de izolare cu presiune negativă. (…) Nu suntem producători de astfel de camere, ci reprezentanţi ai producătorilor cu care avem contracte de distribuţie. Aceste camere sunt produse conform conceptului şi indicaţiilor noastre de furnizori europeni din mai multe ţări, folosind materie primă şi componente de la producători de renume fiecare pe domeniul său”, a răspuns Codrin Mardare la solicitarea ZF. El nu a menţionat producătorii acestor camere de izolare.

O cameră de izolare cu presiune negativă costă aproximativ 353 de lei, conform calculelor ZF pe baza datelor de la NanoSystems şi a celor publice.

Camerele de izolare cu presiune negativă sunt nişte incinte cu sisteme speciale de ventilaţie care asigură şi menţin o presiune mai mică decât presiunea atmosferică. În acest fel singurul flux posibil de aer este de la exterior către interior, protejând astfel exteriorul de aerul contaminat din interior.

Contractul prevede un termen de livrare de maxim 85 de zile calendaristice pentru toată cantitatea cerută, însă reprezentantul NanoSystems MC a spus „nu am depus în cadrul ofertei un grafic de livrare”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO