Companii

Ce spune Patriciu despre insolvenţa Minimax, primul său pariu în retail

Ce spune Patriciu despre insolvenţa Minimax, primul său pariu în retail

Autor: Cristina Roşca

03.02.2012, 15:47 5744

Omul de afaceri Dinu Patriciu, proprietarul lanţului de magazine Minimax Discount-Macro, a răspuns solicitării ZF privind motivul cererii de intrare în insolvenţă şi motivul închiderii reţelei printr-un sms "restructurare şi repornire".

Omul de afaceri nu dă însă alte detalii. El a fost singurul care a răspuns intrebărilor ZF, oficialii Minimax Discount nu au oferit niciun fel de alte detalii.

Magazinele Minimax Discount şi Macro, primul pariu al omului de afa­ceri Dinu Patriciu în retail, şi-au cerut in­sol­venţa, într-un dosar depus la Tri­bunalul Ilfov la 1 februarie. Mai mult, toate cele 58 de unităţi ale lanţului sunt închise la doar un an şi jumătate din momentul în care Patriciu a intrat în acţionariat.

Lanţul de magazine Minimax a avut în 2010 pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) şi potrivit site-ului Ministe­rului de Finanţe datoriile companiei se ridicau la finele aceluiaşi an la 127 mil. lei, aproape jumătate din cifra de afaceri. Nu există însă niciun rezultat anunţat pentru 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO