Companii

Ce spune Primăria despre proiectul privind programul teraselor din Centrul Vechi

Ce spune Primăria despre proiectul privind programul...

Autor: Cristina Roşca

14.01.2013, 17:42 576

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că ora 22.00 de închidere a teraselor se referă doar la zonele învecinate blocurilor de locuinţe.

“Tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00 şi 08.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect sau instrument muzical în localuri sau sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în orice loc din imobilele de locuinţe ori situate în imediata vecinătate, constituie contravenţie (...)”.

Reprezentanţii Primăriei mai spun că obligativitatea închiderii teraselor la ora 22.00 se referă la terasele din zonele rezidenţiale, ca de exemplu Schitu Măgureanu, Moşilor şi nu din zona A, zona cu funcţiune mixtă, preponderent nerezidenţială.

“În consecinţă, şi în condiţiile în care prin numeroase petiţii, locatarii au reclamat tulburarea linistii publice, autoritatea executivă locală, de comun acord cu "Asociaţia Investitorilor din Centrul Istoric Micul Paris" au propus programul de funcţionare a teraselor conform art.14 din proiectul respectiv până la ora 24 iar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică acesta poate fi extins cu încă o oră”. Acest program se aplică în zonele preponderent nerezidenţiale. Programul se poate schimba cu ocazia unor evenimente de anvergură cum este Zilele Bucureştiului sau Finala Europa League.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO