Companii

Ce sunt asigurările voluntare de sănătate şi care este rolul lor în noul sistem sanitar

Autor: Ioana David

02.01.2012, 18:47 526

Asigurările voluntare de sănătate sunt contracte încheiate de pacienţi cu asigurătorii de sănătate (casele de asigurări) care acoperă tratamentul pentru afecţiuni neincluse în pachetul de bază. Acestea sunt distincte de asigurările obligatorii (plătite de angajat şi angajator) şi din care fiecare asigurat are dreptul la un pachet de bază (care reprezintă o listă cu serviciile la care pacientul are dreptul în baza vontribuţiei obligatorii).

Potrivit noului proiect de lege a sănătaţii lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii, asigurările voluntare pot fi tip complementar şi suplimentar.

"Asigurările voluntare de sănătate de tip complementar suportă total sau parţial plata serviciilor acoperite parţial din pachetul de servicii medicale de bază şi/sau coplăţile asociate acestora. Asigurările voluntare de sănătate de tip suplimentar suportă total sau parţial plata pentru orice tip de servicii necuprinse în pachetul de servicii medicale de bază şi coplăţi, opţiunea pentru un anumit personal medical, solicitarea unei a doua opinii medicale, condiţii hoteliere superioare, alte servicii medicale specificate în poliţa de asigurare", se arată în proiectul de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO