Companii

Ce vânzări au magazinele din Băneasa Shopping City?

Ce vânzări au magazinele din Băneasa Shopping City?

Foto: Andrei Spirache

Autor: Cristina Rosca

09.01.2012, 11:15 1185

Băneasa Shopping City, centrul comercial din nordul Capitalei deţinut de omul de afaceri Puiu Popoviciu, are vânzări anuale de circa 150-225 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF. Cifra a fost calculată pornind de la suma încasată de omul de afaceri din chirii, respectiv 1,5 mil. euro lunar şi 18 mil. euro anual.

Chiriile în centrele comerciale sunt calculate ca pondere din vânzările anuale, şi variază între 5% pentru cei mai mari retaileri de haine şi 20% la operatorii de food, potrivit surselor din piaţă. Astfel, la o medie de 8-12 procente din totalul vânzărilor şi la chirii anuale de 18 mil. euro, vânzările centrului comercial se situează între 150 şi 225 mil. euro. La o chirie procentuală medie de 10% din vânzări, vânzările din Băneasa Shopping City se ridică la 180 mil. euro, similare celor din AFI Palace Cotroceni.

Aceste cifre nu includ vânzările magazinelor Carrefour, Ikea, Mobexpert sau Bricostore, aflate în cadrul proiectului Băneasa însă nu în cadrul mallului Băneasa Shopping City.

Vânzările AFI Palace Cotroceni, care se află alături de Băneasa Shopping City în topul celor mai mari centre comerciale din România, se situează tot în jurul sumei de 180 mil. euro, potrivit informaţiilor furnizate anterior de oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO