Companii

Ce zboruri sunt anulate la Tarom din cauza protestului piloţilor?

Ce zboruri sunt anulate la Tarom din cauza protestului...

Autor: Mirabela Tiron

15.09.2014, 14:49 862

Zborurile Tarom pe rutele Bucureşti-Cluj, Cluj-Viena, Bucureşti-Oradea, Bucureşti-Baia Mare, Bucureşti-Budapesta, Bucureşti-Timişoara, Bucureşti-Iaşi au fost anulate astăzi, până în prezent, pe fondul protestului spontan al piloţilor şi copiloţilor companiei, potrivit oficialilor operatorului aerian de stat.

“Aceste neregularităţi ale zborurilor au apărut din cauza unor acţiuni spontane ale echipajelor Tarom (piloţi şi copiloţi). Momentan, compania nu a primit o informare oficială din partea acestor echipaje.

Compania Tarom regretă situaţia creată şi depune toate eforturile pentru desfăşurarea normală a zborurilor”, au transmis oficialii companiei.

Pasagerii cursei ROT 701/2 Bucureşti –Iaşi –Bucureşti vor călători cu zborul ROT 705/6 Bucureşti –Iaşi –Bucureşti, cu plecare la 12:50 iar pasagerii cursei ROT 231 Bucureşti –Budapesta vor călători cu zborul ROT 235 Bucureşti –Budapesta.

Cursa ROT226 Praga-Bucuresti a fost rerutată Praga-Budapesta-Bucureşti. Pasagerii cursei ROT 232 Budapesta-Bucureşti vor călători pe cursa ROT 226 Praga - Bucureşti şi ROT 236 Budapesta-Bucureşti.

Zborurile ce urmau să fie operate pe Bucureşti-Amsterdam şi Bucureşti-Viena au întârzieri.

“Pasagerii curselor Tarom, care au fost întârziate şi anulate beneficiază de asistenţă conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor”.  

Tarom este prima companie de stat la care a fost instituit mana­ge­ment privat, în noiem­brie 2012. Christian Hein­z­mann ocupă poziţia de director general al companiei, pen­tru care pri­meşte un salariu net de 10.000 de euro pe lună. Obiectivul mandatului său este eficientizarea companiei şi trecerea pe profit.

Numirea unei conducere private a adus mai multe turbulenţe la nivelul companiei, provocate iniţial de neînţelegerile din consiliul de administraţie din 2013 şi belgianul Heinzmann, iar acum turbulenţele continuă cu protestul piloţilor, ce adus la neoperarea unor curse şi la sute de pasageri care au aşteptat în aeroport să se îmbarce pentru a ajunge la destinaţie.

Pe 5 septembrie anul acesta a fost semnat un nou contract colectiv de muncă pe doi ani, prevederile din acesta putând sta la baza nemulţumirii angajaţilor.

Anul trecut, veni­turile totale ale com­paniei de stat s-au ridicat la 1,2 miliarde de lei (272 mil. euro), nivel relativ si­mi­lar cu cel din anul anterior.

Compania şi-a redus pierderile cu 44%, până la 130 de mil. lei (30 mil. euro).Compania de stat operează zboruri în 50 de destinaţii cu o flotă formată din 24, aeronave Airbus, Boeing şi ATR. Anul acesta Tarom aniversează 60 de ani de înfiinţare.

Transportatorul de stat are cele mai multe zboruri de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, de unde au curse şi alte 36 de companii aeriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO