Companii

Cea mai bună lună iulie: românii au cheltuit pe vacanţe în afara ţării jumătate de miliard de euro, mai mult decât în vara anului 2019

Cea mai bună lună iulie: românii au cheltuit pe...

Autor: Miruna Diaconu

17.09.2021, 17:00 107

În primele şapte luni ale acestui an, românii au cheltuit pe vacanţe în afara ţării circa 2,2 miliarde euro, pe când turiştii străini au lăsat doar 1,2 miliarde euro în România.

Luna iulie a acestui an a fost cea mai bună lună pentru turism, astfel că, românii care au plecat în afara ţării au lăsat peste jumătate de miliard de euro pe vacanţe, conform datelor Băncii Naţionale a României. Luna iulie din acest an a înregistrat un nivel mai mare faţă de aceeaşi lună din 2019, considerat cel mai bun an pentru turism.

Apetitul românilor de a călători a crescut considerabil odată cu relaxarea măsurilor atât din România, cât şi la nivelul ţărilor europene, astfel că, mulţi români au început să îşi facă concediile mai devreme în acest an. Lunile de vară din acest an au fost printre cele mai bune de la începutul pandemiei, iar comparativ cu anul 2019, lunile iunie şi iulie 2021 au fost peste cele de dinainte de pandemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO