Companii

Cea mai influentă femeie din agrobusinessul românesc a fost numită la conducerea Agrium

Ofelia Nalbant. Fotograf: Mihai Dăscălescu

Ofelia Nalbant. Fotograf: Mihai Dăscălescu

Autor: Gabriel Razi

03.04.2015, 00:07 2297

Grupul canadian de agrobusiness Agrium, unul dintre cei mai mari distribuitori pentru fermieri din lume, a numit-o pe Ofelia Nal­bant (48 de ani) în poziţia de director general al opera­ţiunilor din România, o afacere de 200 mil. euro anul trecut.

Ea este singura femeie în poziţia de director ge­neral între cele mai mari do­uăzeci de companii de agrobusiness cu opera­ţiuni locale. „Acţionarii aprobă prin prezenta numirea doamnei Ofelia Nalbant în calitate de director general“, arată un anunţ din Mo­nitorul Oficial. Re­pre­zen­tanţii de la sediul central din Ca­nada al Agrium nu au comentat ieri informaţia, iar oficialii locali ai Agri­um nu au putut fi contactaţi.

Promovarea Ofeliei Nalbant în poziţia de director general vine la patru ani distanţă de momentul în care Agri­um şi-a făcut intrarea pe piaţa locală.

Ofelia Nal­bant are o istorie de peste două decenii în agrobusiness şi a ocu­pat câte cinci ani pozi­ţii la Bunge (SUA), Toep­fer (ADM/SUA) şi Con­ti­nental Grain (SUA).

Agrium are local o facilitate de depozitare în portul Brăila, distribuie îngrăşăminte şi ex­portă cereale şi seminţe oleaginoase.

Agrium este la nivel internaţional o afacere cu vânzări de 18,6 mld. euro anul trecut şi 15.500 de angajaţi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO