Companii

Cea mai mare companie de tutun din România, British American Tobacco (BAT),a investit 175 mil. euro în fabrica din Ploieşti, a doua cea mai mare fabrică a grupului din UE

Cea mai mare companie de tutun din România, British...

Autor: Laura Buciu

07.06.2020, 21:12 3655

Cea mai mare companie de tutun din România, British American Tobacco (BAT), investeşte 175 de milioane de euro în fabrica din Ploieşti, acesta fiind încă un pas în producerea consumabilelor pentru glo, produsul de încălzire a tutunului al companiei, pentru Uniunea Europeană.

Investiţia de 175 de milioane de euro în fabrica din Ploieşti a permis dezvoltarea unui nou spaţiu de producţie pentru consumabilele destinate produselor de încălzire a tutunului, precum şi o extindere a capacităţilor existente de producţie de ţigarete şi a inclus achiziţia de maşini şi dezvoltarea clădirilor şi a infrastructurii.

În total, a fost creat un spaţiu suplimentar de producţie de circa 4.200 de metri pătraţi, o creştere de aproape 20% în mai puţin de doi ani.

„Cele 175 de milioane de euro investite în fabrica din Ploieşti în ultimii doi ani demonstrează hotărârea noastră de a continua parteneriatul strategic pe care îl avem cu România. Investiţia atestă, de asemenea, angajamentul nostru faţă de produsele cu potenţial de risc redus, deoarece o componentă majoră a acestei investiţii a constat în transformarea României în centru de producţie al consumabilelor pentru produsele care încălzesc tutunul pentru Uniunea Europeană”, a spus Ram Addanki, director Aria Europa Centrală şi de Sud, British American Tobacco.

Fabrica British American Tobacco din Ploieşti este a doua cea mai mare fabrică a grupului din Uniunea Europeană după o investiţie de aproape 500 de milioane de euro de la înfiinţarea fabricii în 1996 şi până în prezent.

Aproape 1.100 de persoane lucrează în fabrică, iar consumabilele din tutun pentru glo şi ţigări sunt exportate.

BAT este liderul pieţei de tutun, cu o cotă de piaţă de 53%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO