Companii

Cea mai mare companie din România devine cel mai puternic investitor în energia verde. OMV Petrom creşte de 2,5 ori ţinta pe regenerabile şi de 10 ori partea de mobilitate electrică

Cea mai mare companie din România devine cel mai...

Autor: Roxana Petrescu

20.06.2024, 00:07 6235

Unele dintre ţintele setate pentru 2030 în strategia anunţată în 2021 de către OMV Petrom deja au fost atinse. Gazul rămâne strategic, modelul de business rămâne integrat, investiţiile în proiecte asociate tranzi­ţiei energetice cresc semnificativ.

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, unicul producător de petrol şi gaze, devine cel mai puternic investitor în zona de energie verde.

OMV Petrom a anunţat ieri câteva schimbări majore legate de Strategia 2030, proiect anunţat în 2021 din care anumite ţinte deja au fost atinse sau depăşite.

Pe scurt, OMV Petrom trece de la o ţintă de proiecte de energie verde de 1 GW la 2,5 GW până în 2030, de la 500 de puncte de încărcare pentru maşinile electrice la 5.000 de staţii.

Petrobrazi va deveni cel mai mare producător regional de combustibili sustenabili pentru aviaţie, iar gazul din Marea Neagră rămâne esenţial pentru tranziţia energetică a României.

„Ne menţinem angajamentul privind Strategia noastră 2030 de transformare pentru un viitor cu emisii reduse de carbon, efectuând “n acelaşi timp unele ajustări-cheie: o dezvoltare mai rapidă a surselor regenerabile, o ţintă mai ambiţioasă “n domeniul electro-mobilităţii, progresând totodată cu proiectul nostru de gaze naturale offshore Neptun Deep, care avansează conform planului, “n vederea “nceperii producţiei “n 2027. Cu o disciplină riguroasă a capitalului şi performanţă financiară solidă, ne propunem să creştem distribuţiile de dividende, fiind foarte competitivi faţă de companiile similare din sectorî, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom. 

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro