Companii

Cea mai mare fuziune de piaţa de brokeraj a căzut: Broker Cluj a anunţat că fuziunea cu BT Securities este un proiect închis

Cea mai mare fuziune de piaţa de brokeraj a căzut:...

Autor: Roxana Pricop

04.11.2014, 17:58 575

Casele de brokeraj SSIF Broker, singura din branşă listată la bursă, şi BT Securities, parte din grupul financiar Banca Transilvania, nu vor mai fuziona.

SSIF Broker a anunţat în această seară pe bursă că “a solicitat BT Securities o informare cu privire la demersurile realizate cu privire la proiectul unei fuziuni, iar la data de 3 noiembrie, BT Securities a răspuns solicitării, informându-ne că nu s-au mai întreprins în ultima perioadă demersuri referitoare la acest proiect, deoarece acest proiect nu mai este de actualitate pentru societate”.

În cazul în care cele două firme ar fi fuzionat, compania rezultată ar fi ocupat poziţia a cincea în clasamentul celor mai mari brokeri de la bursa din Bucureşti, luând în calcul rulajele de la finalul lunii octombrie. Broker Cluj deţine o cotă de piaţă de 5% din tranzacţiile cu acţiuni derulate la bursă în primele zece luni, iar BT Securities deţine o cotă de piaţă de 2,81%. Liderul pieţei, Swiss Capital, are o cotă de piaţă de 24%.

“Ca urmare a acestei informări, considerăm închis acest proiect, urmând să ne continuăm proiectele aflate în derulare la nivelul SSIF Broker (...). De asemenea vizăm, dezvoltarea unei reţele de vânzări care să promoveze serviciile şi produsele oferite, având în vedere totodată optimizarea proceselor la nivel de societate. SSIF Broker este interesată în continuare de creşterea cotei de piaţă atât prin furnizarea de produse noi cât şi prin eventuale fuziuni şi achiziţii, urmând să informăm publicul şi instituţiile pieţei cu privire la orice demers în acest sens”, a declarat conducerea Broker Cluj.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO