Companii

Cefin: lansarea a noi tronsoane de autostradă şi drumuri expres creşte vânzările de camioane de construcţii

Cefin: lansarea a noi tronsoane de autostradă şi...

Autor: Bogdan Alecu

01.03.2019, 00:07 2760

Demararea unor noi mari proiecte de infrastructură precum drumul expres Piteşti-Craiova sau autostrada Sibiu-Piteşti va determina constructorii să achiziţioneze camioane şi utilaje noi, mai ales în contextul în care şi în următorii ani construcţiile vor continua.

Potrivit datelor Cefin Trucks, în 2017 camioanele de construcţii aveau 4% din vânzări în 2017 şi 7,4% în 2018, trendul fiind unul crescător.

„Anul acesta 11% din vânzările de camioane vor fi reprezentate de camioanele de construcţii. Au demarat diferite proiecte de infrastructură, iar constructorii investesc în flote noi. În România cele mai multe astfel de camioane au fost cumpărate înainte de criză şi pentru că au fost puţin folosite, au rezistat mai mult timp“, a spus Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, companie care importă şi comer­cializează camioanele Ford Trucks în România. El a subliniat că pe o piaţă normală, 25% din camioanele vândute ar trebui să fie de construcţii.

„Acest procent reprezintă un indicator al gradului de dezvoltare al unei ţări, faptul că investeşte în infrastructură. În cazul construcţiilor civile, cele mai multe companii utilizează şi camioane second-hand, nu au nevoi la fel de mari precum cele de la infrastructura mare“, a subliniat Stefano Albarosa.

Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România, declara petnru ZF că după trei ani consecutivi de scăderi, anul acesta ar trebui să avem o creştere de 7% a sectorului construcţiilor, creştere care va fi susţinută de infrastructura mare şi de cea edilitară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO