Companii

Din Cehia până în România, energia scumpă închide fabrici şi duce la pierderea a mii de locuri de muncă. Răspunsul Comisiei Europene? Lansarea unei Busole a Competitivităţii pentru prosperitate sustenabilă, plus o serie de planuri de acţiune

Busola Competitivităţii reprezintă un set de acte menite să repună UE pe un trend de creştere

Autor: Roxana Petrescu

17.02.2025, 00:07 7459

„Power to the Region: Cum transformăm tranziţia energetică în competitivitate pentru industrie şi oportunităţi de dezvoltare“ este tema aleasă anul acesta de ZF pentru ZF Power Summit, 26-28 februarie. Cu industria în corzi şi cu reaşezarea strategiilor privind mediul la nivel global, identificarea unor soluţii win-win pentru sectorul energetic şi consumatori devine crucială pentru viitorul regiunii.

Din Cehia până în România, consumatorii industriali de energie se află acum sub un nou val de presiune. Gazul a ajuns la maximul ultimilor doi ani, iar preţul energiei escaladează în contextul în care producţia de energie verde nu ţine pasul cu cererea mărită de frig. Depozitele de gaze se golesc văzând cu ochii, iar termocentralele, pe cărbuni sau gaze, devin piloni eseţiali pentru asigurarea consumului de energie. Dar cu un preţ.

„Având în vedere dificultăţile economice cu care se confruntă societatea cauzate de preturile foarte mari la energie electrică şi necesitatea de a lua măsuri urgente pentru diminuarea pierderilor si adaptarea societăţii la dificultăţile economice, inclusiv prin reducerea de costuri, precum şi ca măsură de protecţie a salariaţilor, Consiliul de Administraţie al ArcelorMittal a hotărât întreruperea temporară a activităţi societăţii pentru perioada 14 februarie 2025-31 martie 2025 si plata cu 75% din salariul de bază a salariaţilor afectaţi de această măsură“, a scris compania într-un raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
ZF HR TRENDS