Companii

Cehii de la CEZ, care au pus România pe harta eoliană a lumii, se retrag oficial. „Infrastructura are un rol esenţial în tranziţia energetică. O vom dezvolta“, dau asigurări urmaşii de la MIRA

Cehii de la CEZ, care au pus România pe harta eoliană a...

Autor: Roxana Petrescu

02.04.2021, 11:00 366

♦ Australienii de la MIRA, care preiau operaţiunile CEZ din România, spun că investiţiile în reţele, astfel încât acestea să poată acomoda modificările de structură aduse de tranziţia energetică, vor fi una dintre direcţiile principale de dezvoltare ♦ CEZ lasă în urmă un portofoliu puternic schimbat faţă de cel al fostei Electrica Oltenia, firmă cumparată de la statul român în 2005.

„Este nevoie de o infrastructură mai puternică şi mai sustenabilă de energie pentru a facilita electrificarea în creştere a României şi tranziţia sa către o economie cu emisii scăzute de carbon. Afacerea în domeniul infrastructurii esenţiale din acest portofoliu va juca un rol important în transformarea sistemului energetic din România şi aşteptăm cu nerăbdare să ne implicăm în dezvoltarea ei continuă”, spune Leigh Harrison, director al Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) EMEA (Europe, the Middle East and Africa), cei care au devenit proprietari peste activele CEZ din România.

MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură la nivel internaţional şi este parte din Macquarie Group, aflat în top 10 com­panii din Australia în funcţie de capi­talizarea de piaţă. În prezent, MIRA are în porto­foliul său de investiţii 12,5 GW în ca­pa­cităţi de energie regenerabilă şi 200.000 kilo­metri de reţele de distribuţie a energiei electrice din Australia, Austria, Finlanda, Spania şi Statele Unite ale Americii.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO