Companii

Cehii de la Coletăria.ro transformă depozitul din Bucureşti în hub regional pentru livrări directe către Bulgaria, Grecia şi Cipru

Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro

Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro

Autor: Cristina Bellu

16.06.2020, 10:06 224

Coletaria.ro, platformă specializată în expedierea şi livrarea coletelor, parte a grupului Packeta din Cehia, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est, transformă depozitul din Bucureşti în hub regional care permite livrări directe de colete în Bulgaria, Grecia şi Cipru.

„Transformarea depozitului din Bucureşti a fost posibilă ca urmare a parteneriatului cu Econt Bulgaria, cea mai importantă firmă de logistică din ţara vecină. Decizia a fost de natură strategică, la nivel de grup, şi a luat în calcul proximitatea depozitului din Bucureşti de cel din Sofia”, transmite Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Până acum, coletele expediate din Bucureşti cu destinaţia Bulgaria, Cipru sau Grecia erau livrate din Budapesta, pe o rută directă către Sofia, de acolo fiind distribuite în fiecare ţară. Odată cu acest parteneriat, coletele către cele trei ţări pleacă direct din hub-ul din Bucureşti şi sunt injectate în aceeaşi zi în hub-ul de la Sofia, astfel că timpul de livrare către cele trei ţări se reduce de la câteva zile la doar 24 de ore.

„Prin acest parteneriat, oferim sellerilor şi magazinelor din România  acces şi la cel mai popular serviciu de curierat din Bulgaria”, adaugă Alexandr Jeleascov.

Noua structură creează premisele creşterii numărului de angajaţi, Coletăria.ro luând în calcul majorarea echipei în perioada imediat următoare, în funcţie de volumul de colete procesate.

Totodată, compania vizează deschiderea de noi pieţe pentru magazinele din România, urmând aceeaşi strategie, respectiv realizarea de parteneriate cu firme de transport din afara ţării.

Coletăria.ro a intrat pe piaţa din România în urmă cu doi. Până în prezent, grupul Packeta a transportat mai mult de 20 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 28.000 de magazine online şi selleri şi operează peste 4.200 de puncte pick-up în Europa Centrală şi de Est. Pe lângă soluţia alternativă de livrare în punctele de pick-up, Coletăria.ro este şi o platformă logistică care oferă magazinelor online şi soluţia clasică de livrare a coletelor la domiciliu.

Magazinele online îşi pot expedia coletele nu numai la nivel naţional, ci şi la nivel internaţional, în toate cele 27 de ţări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina, Federaţia Rusă şi SUA.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO