Companii

Cei aproape 9.000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic pentru 15 zile

Autor: Mediafax

09.11.2010, 15:28 31

Cei aproape 9.000 de angajaţi ai combinatului siderurgicArcelorMittal Galaţi vor intra, pe rând, în şomaj tehnic pentru operioadă de cel mult 15 zile, după ce îşi vor lichida zilele deconcediu de odihnă rămase pentru anul în curs, urmând să primească,în această perioadă, 85 la sută din salariu, scrie

MediafaxBusiness

.

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a informat sindicatele că timpulde lucru va fi redus cu 20 de zile lucrătoare, ca urmare adiminuării producţiei.

"După anunţul referitor la oprirea temporară a unui furnal,ArcelorMittal Galaţi a avut o întâlnire cu partenerii socialipentru a defini condiţiile de lucru din această perioadă. Reducereaproducţiei înseamnă şi o diminuare a timpului de lucru cu 20 dezile lucrătoare, iar concluzia întâlnirii a fost că în combinat seva aplica şomajul tehnic", a declarat Dorian Dumitrescu, countrycommunicator al ArcelorMittal Galaţi.

Potrivit acestuia, angajaţilor li se va acorda, mai întâi,concediul de odihnă neefectuat, iar apoi vor intra în şomaj tehnicpentru o perioadă de maximum 15 zile, până la finalul luniidecembrie.

"În ianuarie, dacă perioada de 20 de zile nu a fost completată,vor primi concediu de odihnă pe 2011, pentru diferenţă", a mai spusDorian Dumitrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO