Statistică

Cei mai mari 30 de producători de carne deţin peste 80% din exporturi

Secțiune susținută de Medlife Logo

27 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

Cei mai mari 30 de exportatori de carne din România au trimis marfă peste graniţe în valoare de peste 197 mil. euro anul trecut, ceea ce înseamnă peste 83% din valoarea totală a exporturilor de carne de 236,6 mil. euro în 2016, potrivit datelor provizorii furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cel mai mare exportator din domeniu a fost anul trecut Smithfield Prod, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, o companie care aparţine grupului cu acţionariat chinez WH Group.

Smithfield creşte peste un milion de porci în 52 de ferme din judeţele Timiş şi Arad şi deţine propriul abator. În 2015 exporturile de carne de porc depăşeau 20% din tota­lul vânzărilor Smithfield, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pe locul doi este producă­to­rul de carne de pasăre Aaylex Prod, parte a grupului Aaylex, care a rulat afaceri de peste 113 mil. euro în 2016. În 2016  grupul a exportat peste 14.000 de tone de carne în Marea Britanie, Franţa, Grecia, Cehia, Olanda, Cipru, Slovacia, dar şi în alte state.

„Valoarea exporturilor de produse CocoRico în cursul anului 2016 a fost de peste 34 milioane euro. Exporturile anului 2016 reprezintă peste 30% din cifra de afaceri a grupului Aaylex“, au declarat reprezentanţii companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.03.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Statistica
, exporturi
, exportatori
, ins
, marfuri
, cifra de afaceri
, actionariat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide