Companii

Cei mai mari investitori străini din judeţul Mureş. 41 de firme elveţiene fac afaceri de 2,3 mld.lei

Azomures/ Mediafax Foto

Autor: Adelina Mihai

29.06.2014, 18:48 1126

Elveţienii sunt cei mai mari investitori străini din judeţul Mureş, 41 de companii elveţiene rulând afaceri de 2,3 miliarde de lei şi un profit cumulat de 296 milioane de lei. 

Cu o populaţie de peste 550.000 de persoane şi cu un PIB per capita de 5.300 de euro (cu 21% mai scă­zut decât media naţională), ju­deţul Mureş a fost eclipsat în ultimii ani de Cluj, Sibiu sau Braşov, judeţele vecine care au reuşit să se dezvolte mult mai bine din punct de vedere economic prin atragerea de investiţii străine noi, potrivit unei noi analize a ZF realizată în ca­drul rubricii „Economia judeţelor, la raport“.

Cum arată economia judeţului Mureş, unde fabricile care angajau mii de oameni au fost vândute la fier vechi sau transformate în hipermarketuri

 

În prezent, cea mai mare companie după cifra de afaceri înregistrată în ju­de­ţul Mureş este compania E.ON Energie, însă instituţia cu cel mai mare efectiv de salariaţi este spitalul judeţean de urgenţă. A doua mare companie din judeţul Mureş este producătorul de îngrăşăminte chimice pentru agricultură Azomureş, controlat de grupul elveţian Ameropa. Azomureş, cu afaceri de 361 de milioane de euro anul trecut, are în prezent un plan de investiţii multianual de 200 de milioane de euro, potrivit unor informaţii transmise de către Consiliul Judeţean Mureş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO