Companii

Cei mai răsfăţaţi angajaţi din companii: ce şcoală trebuie să termini ca să primeşti 700 de euro net pe lună la angajare

Autor: Adelina Mihai

25.02.2013, 19:42 14515

Salariul mediu al unui progra­ma­tor care are o experienţă de muncă de până la doi ani este de 3.300 de lei net pe lună (peste 730 de euro net), în timp ce un anga­jat pe aceeaşi po­ziţie cu o experienţă de peste patru ani câşti­gă de două ori mai mult, până la 7.600 de lei net/lună (aproape 1.700 de euro), potrivit unui studiu realizat de com­pania de consul­tan­ţă în recrutare şi selecţie specializată în IT&C Brainspotting, parte a grupului cu activităţi în domeniul HR Catalyst.

Studiul a fost realizat în urma unui chestio­nar online aplicat în luna ianuarie a acestui an la care au răspuns 600 de absol­venţi de facultăţi cu profil tehnic din Bu­cureşti şi din provincie.

Printre cel mai bine plătite poziţii din do­meniul IT&C se situează programatorii seniori specializaţi în limbajul de progra­mare Java care au peste patru ani de expe­rienţă în muncă şi care câştigă, în medie, 1.900 de euro pe lună. Deşi angajaţii din domeniul IT au sa­larii mai mari decât cei din industria teleco­muni­caţiilor, rezultatele sondajului arată că pache­tele de beneficii oferite de angajatorii din sectorul telecom sunt mai generoase, lap­to­purile, asigurările medicale, abonamentele la sală sau programele de training fiind utili­za­te la scară largă pentru angajaţii acestor com­panii.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO