Companii

Cei mai mari trei jucători din real-estate au active de un miliard de euro fiecare. NEPI, Globalworth şi austriecii de la CA Immo şi Immofinanz care fuzionează au în total două milioane de metri pătraţi

Cei mai mari trei jucători din real-estate au active de un miliard de euro fiecare. NEPI, Globalworth şi austriecii de la CA Immo şi Immofinanz care fuzionează au în total două milioane de metri pătraţi

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.06.2016, 00:08 2884

Trei companii de pe piaţa imo­biliară au pus cărămidă peste că­ră­midă şi au ajuns, anul trecut, la portofolii care au depăşit 1 mi­liard de euro fiecare, valori în care intră atât proprietăţile generatoare de ve­nituri, cât şi proiectele în curs de dezvoltare, pentru care companiile sunt pregătite să investească.

Fondul sud-african de investiţii NEPI, com­pania de dezvoltare a omului de afaceri grec Ioannis Papalekas, şi noua entitate creată prin fuziunea dintre firmele austriece CA Immo şi Immofinanz au active în principal în sec­toarele de retail şi de office, rezidenţialul fiind mai puţin reprezentat în cazul acestora. Segmentul de logistică a contribuit şi el într-o mică măsură, Immofinanz, spre exemplu, mar­când anul trecut o tranzacţie importantă prin vânzarea întregului său portofoliu de spaţii in­dustriale către compania americană Blackstone.

„Este evident că, pe piaţa de real-estate, s-a accentuat mult competiţia în ultima pe­rioa­dă, iar diferenţa în viitor va fi făcută de cei care au experienţă în domeniu. Noi vom continua să facem ce am făcut şi până acum”, spune Alex Morar, CEO al companiei NEPI, cu cel mai valoros portofoliu din real-estate pe piaţa lo­cală - 1,6 miliarde de euro. Printre cele mai importante active ale sale se numără centrele comerciale Promenada şi Mega Mall din Bucureşti, alături de mai multe proiecte de birouri.

Comună tuturor celor trei dezvoltatori este sursa de finanţare, toate având capital străin, provenit din ţări precum Cipru, Grecia, Africa de Sud sau Statele Unite ale Americii.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO