Companii

Cel mai ambiţios plan de expansiune de până acum: Profi vrea să deschidă sau să modernizeze 300 de magazine în 2022. „Vom oferi clienţilor din ce în ce mai mult acces la comerţul modern de proximitate“

Profi este cel mai extins retailer local, activând pe piaţa magazinelor de mici dimensiuni.

Profi este cel mai extins retailer local, activând pe piaţa magazinelor de mici dimensiuni.

Autor: Cristina Roşca

14.01.2022, 18:15 331

Compania are în prezent peste 1.550 de magazine pe format mic - supermarketuri şi unităţi de proximitate modernă - , fiind cel mai extins retailer din România Oficialii Profi au anunţat anterior că lanţul de magazine şi-a propus să depăşească pragul de 2.000 de unităţi până în 2024, mizând în continuare pe o expansiune accelerată după modelul ultimilor ani.

Lanţul de magazine Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, vrea să deschidă sau să modernizeze în acest an 300 de magazine, acesta fiind cel mai ambiţios plan de expansiune de până acum al companiei, dar şi al oricărui alt retailer local. Până acum, cel mai bun an pentru dezvoltare a fost 2019, când Profi a deschis 264 de unităţi noi, e vorba de magazine pe format mic, de tip supermarket sau proximitate modernă. La momentul acela, compania nu lua în calcul şi modernizările. Anul trecut, compania a inaugurat circa 170 de spaţii de vânzare şi a modernizat alte 70.

„În 2021 am deschis peste 170 de magazine noi şi am închis 15, astfel că la finalul anului reţeaua depăşea 1.550 de unităţi. Totodată, am modernizat peste 70 dintre magazinele existente în 2021“, spun reprezentanţii Profi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO