Companii

Cel mai bine plătit executiv român: Silviu Popovici, CEO-ul PepsiCo Europa, a încasat în anul 2022 9,4 mil. dolari, cu aproape 1 mil. dolari mai mult decât în 2021

Cel mai bine plătit executiv român: Silviu Popovici,...

Autor: Cristina Roşca, Liviu Popescu

19.04.2023, 00:06 486

Prin poziţia pe care o deţine, Popovici este cel mai puternic executiv român El are pe mână un business de 13 mld. dolari, Europa contribuind cu 15% la total vânzărilor gigantului american PepsiCo.

Executivul român Silviu Popovici (55 de ani), ce deţine funcţia de CEO al PepsiCo Europa, a încasat anul trecut un pachet salarial de 9,4 milioane de dolari. Este vorba de salariu, acţiuni şi alte beneficii, conform raportului anual al com­pa­niei. Prin prisma sumei înca­sate, Popovici este cel mai bine plătit executiv român. Suma totală pe care el o va primi este cu aproape un milion de dolari (puţin peste 10%) mai mare decât cea din 2021. Creşterea remuneraţiei vine în contextul în care gigantul a­me­rican PepsiCo şi-a majorat veni­turile anul trecut cu 9%, la 86,4 mld. do­lari, iar profitul operaţional „core“ (core operating profit) are plus 8%, depăşind 12,3 mld. dolari.

La totalul încasărilor, Europa contribuie cu 15%, fiind a treia cea mai importantă „felie“ din business, după PepsiCo Beverages America de Nord (doar băuturile) cu 30% cotă şi Frito-Lay America de Nord (divizia de snacks) care are 27%. În afară de America de Nord, în toate celelalte zone geografice, cele două divizii- băuturi şi snacksuri - anunţă rezultatele împreună.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO