Cel mai bine vândut brand de bere din România: Cu o istorie de peste 300 de ani, a ajuns anul trecut la vânzări de 200 de milioane de euro pe an. „Ne bazăm foarte mult pe creşterea din România”

Secțiune susținută de Medlife Logo

15 mai 2018 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Timişoreana este cel mai vândut brand de bere din România şi marca românească din sectorul bunurilor de larg consum (FMCG) cu cel mai ridicat nivel al vânzărilor.  

Brandul de bere Timişoreana, cu o istorie de peste 300 de ani, a ajuns anul trecut la vânzări de 200 de milioane de euro şi o cotă de piaţă de 15% în industria berii, un sector cu o creştere de 2% anul trecut şi un consum de 82 de litri per capita.

Este pentru prima dată când reprezentanţii compa­niei Ursus Breweries, proprietarul mărcii Timişoreana, oferă informaţii legate de valoarea vânzărilor unui singur brand. Potrivit datelor ZF, cu vânzări de 200 mil. euro Timişoreana este cel mai vândut brand românesc din sectorul bunurilor de larg consum (FMCG). La nivel local, majoritatea clasamentelor pe pieţele din sectorul FMCG sunt realizate în funcţie de afacerile realizate de companii, deşi brandurile sunt motoarele oricărui business de consum. „Ne bazăm foarte mult pe creşterea din România, investiţiile care se întâmplă chiar acum la Timişoara vin pe zona aceasta de a oferi flexibilitate“, a spus Mihai Bârsan, vicepreşedinte de marketing al Ursus Breweries, într-un interviu pentru ZF.

Timişoreana este cel mai vechi brand din România, fabrica din Timişoara datând din 1718. Unitatea a fost preluată de gigantul sud-african SABMiller în 2001. Anul trecut, Ursus Breweries a intrat sub umbrela grupului japonez Asahi, într-o tranzacţie regională care s-a ridicat la 7,3 miliarde de euro în total. Piaţa locală este dominată de Ursus Breweries, urmată de Heineken România şi Bergenbier.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
bere
, Timisoreana
, vanzari
, ursus breweries
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide