Companii

Cel mai lovit sector de pandemie e încă magnet pentru micii antreprenori. În 2021, aproape 7.000 de companii au fost înfiinţate în domeniul hotelurilor şi restaurantelor

Cel mai lovit sector de pandemie e încă magnet pentru...

Autor: Miruna Diaconu

02.02.2022, 17:15 148

În ultimii ani, numărul companiilor nou-înfiinţate în categoriile de activitate care fac referire la hoteluri şi restaurante a fost constant, însă se poate observa impactul pandemiei asupra acestui sector, astfel că în 2020 doar 4.900 de companii au fost înfiinţate.

Cel mai lovit sector al economiei, asupra căruia pandemia şi-a lăsat puternic amprenta, încă reprezintă un domeniu de interes pentru micii antreprenori, chiar şi în pofida incertitudinilor din piaţă. În 2021, aproape 7.000 de companii, mai exact 6.980, au fost înfiinţate având un cod CAEN de hoteluri sau restaurante, conform datelor Registrului Co­merţului, ceea ce arată că micii anterprenori încă au încredere în acest sector economic.

Numărul companiilor nou-înfiinţate în acest sector nu a variat semni­ficativ în ultimii ani, cu toate că în 2020 au fost doar 4.900 de firme noi, ceea ce înseamnă cu 2.000 mai puţine faţă de anul anterior, fiind singurul an în care numărul com­paniilor noi a scăzut atât de mult. Cu toate că pan­demia a lovit puternic sectorul HoReCa, încre­derea antreprenorilor în economie, în special în sector, a revenit în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO