Companii

Cel mai mare benzinar particular, un business de 546 de milioane de lei

Cel mai mare benzinar particular, un business de 546 de...

Autor: Roxana Petrescu

18.04.2016, 00:07 3877

O firmă din Arad, Smart Diesel, care vinde carburanţi pentru mari flo­te pe plan local şi pe 15 pieţe ex­terne, a ajuns în 2015 la un busi­ness de 546 mil. lei (123 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de 2014. Firma spune că va mai intra anul acesta pe două pieţe externe şi că nu este în căuta­rea unui in­ves­titor care să-i susţină creşterea.

„Într-adevăr au fost mai mulţi factori care au influenţat rezultatele com­paniei în anul 2015, dintre care amintim: creş­terea con­­sumului de com­bustibil, con­soli­da­rea poziţiei com­paniei în pia­ţa de dis­tribuţie de car­burantţi din Ro­mânia, investiţiile făcute de com­pa­nie în anii an­teriori“, a declarat compania.

Smart Diesel este, potrivit date­lor dis­­ponibile, cel mai mare benzinar par­­ti­cular din România dacă se iau în con­siderare firmele care au ca obiect de ac­­ti­vitate comerţul cu amănuntul al car­­buranţilor pentru autovehicule în ma­­­gazine specializate. Cel mai mare ac­­ţionar al acestei firme este o altă com­panie, Transport Service Group, dar şi mai multe persoane fi­zice, Da­niel Imbre, Ovidiu Ioan Andrieş, Petru Făr­caş, unele dintre ele regăsin­du-se şi în acţionariatul Transport Service Group.

În linii mari, businessul Smart Diesel este croit pentru clienţii co­mer­ciali, compania având o reţea de ben­zi­nării formată din 22 de puncte de ali­mentare pe plan local, conform da­telor transmise de firmă la înce­putul aces­tui an, şi parteneriate pe plan ex­tern pe pieţe precum Austria, Slove­nia, Belgia, Spania sau Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO