Companii

Cel mai mare faliment din industria procesării de carne, un business de 140 de milioane de lei din Botoşani

Cel mai mare faliment din industria procesării de carne,...

Autor: Cristina Roşca

31.03.2016, 00:07 11409
Doly-Com SRL, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa procesării de carne, cu afaceri de 140 mil. lei în 2014, a intrat în faliment la cererea administratorului judiciar după nici şase luni de la intrarea în insolvenţă la propria cerere. După valoarea cifrei de afaceri acesta, este cel mai mare faliment din industria procesării de carne, o industrie zdruncinată de mai multe insolvenţe notabile, potrivit datelor ZF.

Numărul falimentelor a fost însă mic şi a implicat doar afaceri de mai mici dimensiuni. Astfel, în faliment au mai intrat  companiile Stenyon din judeţul Giurgiu şi Caruz din Brăila, însă insolvenţa a mai lovit şi Galli Gallo, cel mai mare crescător şi pro­cesator de curcani de pe piaţa locală, Elit Cugir, Avicola Crevedia sau gru­pul Marex, format din compa­niile Marex şi Vegetal Trading.

Doly-Com SRL, un business antreprenorial controlat de familia Căzăcuţ, a fost afectat în ultimii ani de mai multe evenimente precum un incendiu la fabrica de lângă Bucu­reşti. Acesta nu a fost singurul inci­dent care a afectat businessul, în ace­laşi an compania ajungând în lumina reflectoarelor după ce a fost implicată în scandalul cărnii de cal. Numele companiei, până atunci o prezenţă discretă în piaţă, a apărut iniţial ca fiind unul dintre posibilii suspecţi. Ulterior, atât autorităţile de la Bucu­reşti, cât şi cele franceze au disculpat de orice posibilă vină atât Doly-com, cât şi CarmOlimp, celălalt procesator acuzat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO