Companii

Cel mai mare hotel din Romania, sub buget dupa noua luni

13.10.2008, 16:57 118

Rin Grand Hotel, cel mai mare hotel din Romania dezvoltat in zona Vitan de fratii Negoita, clasificat la patru stele, a inregistrat dupa primele noua luni ale anului un rulaj de noua milioane de euro, ratandu-si targetul de 17 milioane de euro estimat pentru 2008.

"Gradul de ocupare al hotelului a fost de circa 28%, dar intentionam ca anul viitor sa ajungem la 45-50% grad de ocupare prin atragerea de conferinte internationale care au nevoie de peste 400 camere", a spus Ionut Negoita.
Gradul de ocupare estimat initial pentru acest an, de circa 40%, a fost tras in jos si de lunile de vara, cand toate hotelurile din Capitala traverseza o perioada nefavorabila. 
Partea de conferinte asigura 55% din veniturile hotelului, ponderea evenimentelor urmand sa se micsoreze in perioada urmatoare in favoarea cazarii. Tariful mediu al unei camere la Rin Grand Hotel, unitate de cazare clasificata la patru stele, este de 70 de euro. "Desi vrem sa crestem tarifele in urmatoarea perioada, consideram ca am intrat pe piata cu un pret corect", a spus Negoita. Pe piata de patru stele mai activeaza hoteluri precum Ramada Nord, Sofitel, sau Novotel. Rin Grand a necesitat o investitie de 60 de milioane de euro, iar cele 1.500 de camere de care dispune unitatea au fost date in folosinta treptat pe parcursul acestui an. Hotelul a ajuns sa fie operat la capacitate maxima in luna septembrie a acestui an.
Potrivit unor informatii recente, circa 80% din numarul turistilor cazati sunt de nationalitate romana, restul venind din Italia, Germania sau Spania. Fratii Negoita mai detin hotelurile Confort Otopeni, Rin Otopeni si Traian, care vor genera in acest an o cifra de afaceri intre 10 si 12 mil. euro. Dintre acestea, hotelul de la Otopeni asigura circa jumatate din rulajul de 10-12 mil. euro. Zona din jurul aeroporturilor a primit un aflux important de noi unitati in ultimii ani, printre care se numara si hotelul Phoenicia precum si Angelo Airport Hotel, fostul Golden Tulip Sky Gate.
Fratii Negoita urmaresc sa mai construiasca un hotel de doua stele in zona Otopeni din Capitala, avand de asemenea in plan si o alta unitate de anvergura Rin Grand in Pipera. Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei, hotelul de doua stele de la Otopeni va avea o capacitate de circa 300 de camere, iar constructia va incepe in primavara anului viitor.
Oamenii de afaceri au proiecte de anvergura si pe piata imobiliara, urmand sa livreze apartamentele din proiectul rezidential Confort City, dupa ce in anii trecuti au mai finalizat Confort Residence si Confort Park. Totodata, ei au in plan un complex de malluri si birouri care se va intinde pe o suprafata construita de 140.000 de metri patrati tot in zona de sud a Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO