Companii

Cel mai mare hub logistic din România destinat produselor agricole se inaugurează lângă Timişoara

Cel mai mare hub logistic din România destinat produselor agricole se inaugurează lângă Timişoara

Autor: Roxana Rosu

9 sep 2016 384

Silozul Carani are o capacitate de recepţie şi livrare de 5.000 tone zilnic şi o capacitate totală de depozitare de 170.000 de tone. Investiţia beneficiază, de asemenea, de infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată ceea ce permite accesul la cel mai bun tarif de transport feroviar din zona de Vest. Într-un an de zile, hub-ul logistic va deveni cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj programat de peste 200.000 de tone, informează un comunicat al companiei.

“Avem capacitatea de a încărca o garnitură de tren completă în 24 de ore, indiferent de condiţiile atmosferice şi de a asigura manevra vagoanelor prin partida proprie. Noul mod de abordare a businessului de depozitare a cerealelor implică redefinirea tuturor proceselor interne adăugând experienţei acumulate dimensiunea dialogului permanent cu clienţii”, a declarat Dan Dolghin, Director General SIFI TM Agro.

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agrobusiness prin reunirea, în acelaşi spaţiu, a tuturor funcţiilor implicate în domeniul comerţului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale şi servicii logistice şi cumpărători de produse agricole.

SIFI TM Agro este un vehicol de investiţii al SIF Banat-Crişana, înfiinţat în urmă cu doi ani pentru activităţi în domeniul agricol. La acel moment SIFI Tm Agro a beneficiat de o finanţare de 6 milioane de euro pentru preluarea de active imobiliare în domeniul agricol.

 
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri:
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri:
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri:
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: